RP-mitali

Rannikon Puolustajain killan ansiomitalista Rannikon Puolustajain ansiomitali

Rannikon Puolustajain killan ansiomitalia sekä ansiomitalia tykinputkien kera on jaettu vuodesta 1992 asti. Mitalin myöntöoikeus on ollut Rannikon Puolustajain killalla. Vuosien ajan killassa pohdittiin, miten hiljenneen killan mitalin jaon tulevaisuus saadaan turvattua – onhan kyseessä virallinen kunniamerkki. Killan viime vuosien ainoa, joskin aktiivinen, toiminta on ollut mitalin ja ansiolevykkeiden jako.

Pohdinnan tuloksena Rannikon Puolustajain kilta ja Rannikkotykistön Perinneyhdistys tekevät kapulanvaihdon. Mitalin myöntöoikeus siirtyi syyskuun 2021 alusta Rannikkotykistön Perinneyhdistykselle ja kilta – hiljentyneen toiminnan seurauksena – purettiin. 

Syksystä 2021 eteenpäin mitalin myöntöön tuli pieniä muutoksia. Tärkein, eli mitalin kanto-oikeus virkapuvussa säilyy entisellään, tämä oli molemmilla osapuolilla siirtoa mietittäessä ensisijainen ehto.

Mitalin myöntöpäiviksi tulee kaksi päivää, 4.6. ja 6.12. Näistä päivistä joustetaan, mikäli päiväksi on esittää jokin muu ajankohta. Esitykset mitalista tulee toimittaa sähköisellä lomakkeella kevään haussa 15.4. ja syksyn haussa 15.10. mennessä, jotta mitali on oikeana aikana oikeassa paikassa. Jatkossa mitalia haetaan tällä lomakkeella. Lataa tiedosto koneellesi, avaa se MS Wordillä, täytä, tulosta, allekirjoita ja postita.

Myös mitalin nimeen tulee pienoinen muutos, eli siitä putoaa sana kilta pois. Jatkossa mitalin virallinen nimi on Rannikon puolustajain ansiomitali (RPAM). Nimen ja myöntäjätahon muuttuminen eivät syö asian ydintä – mitali kuvastaa jatkossakin rannikkopuolustuksen hyväksi tehtävää työtä.

Mitalin säännöt löydät tästä linkistä.

Mitalin hinta on 50 euroa, pienoismitalin 35 euroa ja tykinputkien 10 euroa. Hintaan lisätään mahdolliset toimituskulut.

Täytetty ja allekirjoitettu esityslomake toimitetaan postitse yhdistyksen puheenjohtajalle osoitteeseen

Rannikkotykistön Perinneyhdistys ry

c/o Johanna Pakola
Ilokalliontie 11
21500 Piikkiö

Lisätietoa asiasta saa Rannikkotykistön Perinneyhdistys ry:n puheenjohtaja Johanna Pakolalta, 040-588 4231 ja sähköisesti johanna.pakola@gmail.com.

Yhteystietoja

Etusivun linkistä voit hakea yhdistyksen jäsenyyttä. Oli asia mikä tahansa, voit ottaa ta yhteyttä puheenjohtaja Johanna Pakolaan.

img

Puheenjohtaja - Johanna Pakola

johanna.pakola(at)gmail.com, 040 588 4231