Vuosikokous Tallinnassa 2014

Vuosikokous Tallinnassa 2014

Vuoden 2014 vuosikokous pidettiin 9.4. Eckerö Linen m/s Finlandialla matkalla Tallinnaan. Hallitus teki alkuvuodesta päätöksen, että vuosikokous yhdistetään tutustumismatkaan Tallinnassa toukokuussa 2012 avattuun Viron merimuseoon.

Vuosikokous pidettiin menomatkalla laivalta varatussa kokoustilassa. Vuosikokoukseen ilmoittautui 10 jäsentä, mutta neljälle (4) jäsenelle tuli este. Onneksi varatut paikat saatiin myydyksi muille yhdistyksen ystäville. 

Kokousaamuna Helsingin Länsisatamasta lähti aamuvarhain liikkeelle hyväntuulinen joukko kohti Tallinnaa. Laivalla syötiin ensin aamupala ja sen jälkeen kokoonnuttiin kokouspaikalle. Puheenjohtaja Ove Enqvist johti kokouksen juohevasti ja vuosikokouksessa sääntöjen mukaan käsiteltävät asiat saatiin käsitellyksi. Ove Enqvist valittiin edelleen yhdistyksen puheenjohtajaksi. 

Tallinnan satamasta suunnistettiin suoraan merimuseoon. Museokäynti oli mielenkiintoinen kokemus, vaikka museota ei oltu vielä saatu normaaliin kuntoon päättyneen Titanic-näyttelyn jäljiltä. Sukellusvene oli ehkä mielenkiintoisin kohde? Museon pihalla oli myös ulkonäyttelytila, johon oli koottu vanhoja aluksia. Myrskyinen itätuuli lyhensi tutustumisaikamme minimiin. 

Museosta suunnistettiin vanhaan kaupunkiin, josta edelleen satamaan ja laivaan. Mielenkiintoinen vuosikokouspäivä päättyi, kun m/s Finlandia kiinnitti Helsingin Länsisatamaan ja osallistujat hajaantuivat Turun ja Hangon suuntaan sekä pääkaupunkiseudulle.

(Tallinnan Merimuseo/kuva Ove Enqvist)

Kommentointi on suljettu.